Expositie 17: deuren open voor illuster gezelschap kunstenaars

De vakantie is voorbij, de glazen deuren van KunstGein Podium staan weer open en herbergen een volle oogst aan talent. Tussen 26 augustus en 4 oktober komen kijken dus.

Expo 17 is wegdromen bij schepen op zee, het strand, een bomenrij: de kunstige aquarellen van Frank Kousbroek. De minutieuze, sfeervolle schilderingen verraden zijn achtergrond als scheepswerktuigkundige en zijn onverdeelde aandacht voor doek en penseel.

Expo 17 is kijken naar de schilderijen van Loes Bonzet, een impressionist met een losse stijl. Haar interesse voor gebouwen, landschappen en stenen leveren rake taferelen op. Een uitvergroot detail van een gebouw, een roos op straat. Kunst die je niet zomaar voorbij kunt lopen.

Diana Young creëert krachtige beelden waaruit haar belangstelling voor Afrikaanse beeldhouwkunst blijkt. Een Mamagron (Moeder Aarde) van serpentijn, een albasten nimph maar ook een Alien van mahonie, een lateraal boek van lindehout, alles zéér bijzonder.

De geëxposeerde werken van Anneke van den Wijngaard staan voor een creatieve geest. Zij werkt met textielverharder gecombineerd met o.a. katoen, stokkinette en styropor rond een frame van elektriciteitsdraad waaruit verrassende creaties ontstaan.

In de etalages aan de Binnenstede is, naast werk van de exposanten, gastexposant Kim Overbeek te zien. Zij nam voor het eerst deel aan de KunstGein Atelierroute 2015 met haar objecten van papiermachee. Ze is een amateurkunstenaar, ontwikkelt zich razendsnel en is helemaal aangestoken door het virus dat papiermachee heet. Maar wie weet door welk ander kunstvirus ze nog meer wordt aangestoken...

Datum van: 
wo 26 aug 2015
Datum tot: 
za 3 okt 2015
Soort: 
Expositie
Waar: 
KunstGein Podium, Stadsplein 1c, Nieuwegein