Interactieve lezing Mensen fotograferen

 

Iedereen flitst er tegenwoordig op los. Geen probleem maar als je een werkelijk goede foto wilt maken, komt daar heel wat bij kijken.

Kees van der Meer besprak met de in totaal tien aanwezigen de meest belangrijke aspecten: licht, compositie, ontspanning en de focus op je onderwerp. Hier een ultrakorte uitleg. Houd rekening met waar het licht vandaan komt. Maak een interessante uitsnede in een rustige achtergrond en zorg voor een meer nonchalante dan een strakke, houterige houding.
Kees besprak het materiaal dat de aanwezigen hadden meegenomen en gaf gerichte aanwijzingen hoe iets beter kon. Zeker de 'beginners' hebben veel opgestoken en de kwaliteit van hun foto's zal ongetwijfeld stijgen omdat zij nu rekening kunnen houden met de basisaspecten licht, compositie, ontspanning en de focus op het onderwerp. Van der Meer is een gedreven spreker, een professional en staat open voor andere inzichten. Hij wist snel een interactie te bereiken mede door de gemoedelijke sfeer.


Hoe maak je een foto zodanig dat je oog eraan blijft hangen? Dat je niet meteen wegkijkt naar de volgende foto maar blijft staan omdat die je raakt? Kees van der Meer, een bevlogen fotograaf van Fotostudio KenM, geeft u inzicht in hoe hij vanuit zijn visie werkt. Hij laat u kijken wat er echt gebeurt en maakt u bewust van wat u met zo'n foto wil: welke emotie wilt u overbrengen, voelt u die zelf? Bewustwording en beleving zijn bij portretfotografie kernwoorden. Als die in een foto zijn gekropen, blijven de mensen staan...
Kees bespreekt na een inleiding werk van de deelnemers, u discussieert, stelt vragen, bespreekt ideeën en hij garandeert dat u uiteindelijk met gloeiende wangen de lezing zult verlaten.
Bent u oprecht geïnteresseerd, schrijf u in, neem uw fotografisch werk mee, liefst op een stick en beleef twee intensieve uren.

Inschrijving tot 25 februari via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Interactieve lezing Mensen fotograferen. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 8,50 incl. koffie/thee.

 

Datum van: 
wo 25 feb 2015
Datum tot: 
wo 25 feb 2015
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein, Stadsplein 1