Kunst op kamer van Wethouder Marieke Schouten

Sasja Bork - schilderij drieluik - olieverf 150x150cm

"Ultramarine" - prijs € 2.250,--

Mijn inspiratie voor dit schilderij heb ik gehaald uit een hele futiele bron, namelijk een bonenschil uit de potpourri van de Ikea. Ik vond de vorm boeiend en heb deze vertaald in verschillende vloeibare vormen als water, rook, ijs en inkt. Dit resulteerde in de serie Blauw Blauw.
De gehele serie is via deze link te zien: https://www.sasart.nl/galerie-met-olieverfschilderijen-van-sasja-bork.html

Wil Jongstra - schilderij acryl op doek 120x80cm

"zonder titel" - prijs € 350,--

Ik schilder abstract en ik geef mijn werken geen titel, zodat iedereen er in kan zien wat hij wil. Omdat ik van veel mensen de reactie krijg dat dit schilderij ze aan water doet denken heb ik dit uitgekozen voor de kamer van de wethouder. Het sluit namelijk mooi aan bij haar portefeuille (water). Het is voornamelijk gemaakt met paletmes in blauwtinten en heeft hier en daar structuur.

Carel de Graaf - schilderij acryl op doek 80x80cm

"De Wachter" - prijs € 475,--

Het schilderij “De Wachter” geeft aan een zilvermeeuw op een meerpaal bij de vissershaven in Oudeschild op Texel. De meeuw heeft een duidelijke functie in het milieu, struint de stranden en dijken af op aangespoeld voedsel of wat is achtergelaten door wij mensen. Hij heeft een scherpe wijde blik, veel geduld, is slim en volhard om zijn doel te bereiken en kan vanuit de lucht het geheel breed overzien.
Deze eigenschappen komen een wethouder ook goed van pas, vooral bij duurzaamheid, water, openbaar domein en milieu. Mede door deze overeenkomsten mijn keuze voor dit schilderij.

Jan Cor van Manen - foto op luste papier met laminaat 111,4x74cm

"Werkbank" - prijs € 445,--

Werkplekken zijn er in vele soorten en maten en allemaal hebben ze hun eigen karakter en sfeer. Op deze werkbank ziet u een mooie mix van oude en nieuwe gereedschappen. Een aantal spullen geven aan wat voor soort werkplaats het is. Hoe langer je naar deze werkbank kijkt hoe meer je de sfeer zult ervaren. Voor velen is dit een herkenbaar beeld met de bijbehorende geuren en kleuren. Dit overbrengen in een foto is een uitdaging. Deze foto is gemaakt op de museumwerf te Vreeswijk.

Jacqueline Tijssen - keramiek

"Tegen de stroom in" - prijs € 175,--

Voor de kamer van de wethouder heb ik gekozen voor een boot op het water. Omdat water in het pakket van de wethouder zit. Deze boot vaart tegen de stroom in. Het schip moet moeite doen om de golven te doorklieven, is dit eenmaal gelukt dan vaart ze soepel door. De opbouw is afwijkend van het doorsnee schip. Is daar wel vergunning voor verstrekt? Of mag je je bezit laten verpauperen zonder daar vergunning voor nodig te hebben? Blijkbaar is afwijkend niet altijd de mindere, want hoog in top wordt de rijke vangst bewaard. Het doel is bereikt.