Kunst op de kamer van wethouder John van Engelen (1)

Gerrit Peele – beelden

"Golf-Bal" -  prijs € 2.250,-

Het beeld Golf-bal is een combinatie van wit en zwart.  Waarom ik hier voor heb gekozen: bij het afvinken van John’s portefeuille kwam dit beeld naar voren. De wethouder heeft een breed taken pakket, en zal vaak met verschillende zaken bezig zijn. Golven zijn immers altijd in beweging, ook in de weerspiegeling in het zwarte marmer.
Begin 90er jaren kreeg ik een aanbieding om in het atelier van Lowie Eskes te komen beeldhouwen. Daar heb ik de basis gelegd voor mijn vrije werk, waarbij de natuur regelmatig model heeft gestaan. Om mijn kennis van het beeldhouwen en bewerken van natuursteen over te dragen geef ik vanaf 1991 cursussen beeldhouwen/Steenhouwen/Letterhakken.
www.natuursteentijd.nl

Henk Post - fotograaf

"jJouw verhaal" - foto geprint op papier en  ingelijst in 40x50 passe-partout - niet te koop

Story telling pictures of verhalende foto’s vertellen iets over de situatie of een gebeurtenis. Door geen titel mee te geven aan een foto laat je beschouwer volledig vrij om het verhaal zelf in te kleuren naar eigen inzicht. Zo ook met deze foto uit de serie Mr Gregory, gefotografeerd in een oud en vervallen theater in Charleroi (België). Ik heb mijn eigen verhaal erbij…. wat is jouw verhaal?

  • Foto is niet te koop en onderdeel uit de fotoserie het leven van Mr Gregory, te zien in Theater Pantalone IJsselstein tot 19 februari 2019.
  • De serie het leven van Mr Gregory is geïnspireerd op fotografie van de Amerikaans fotograaf Gregory Crewdson

Lea Wijnhoven - keramiek

"Wielrenners" -  prijs € 47,50

Het idee om wielrenners te maken is van 2015. De grand depart van de ronde van Frankrijk in Utrecht. Het aantal deelnemers is drastisch afgenomen, maar het geeft toch een impressie van de sfeer. Het thema past volgens mij in de portefeuille van wethouder John van Engelen.
Na mijn studie A en B afgerond te hebben aan de opleiding voor kleuterleidster, heb ik 13 jaar voor de klas gestaan. In die tijd ook begonnen op de vrije academie "de Lindenberg" in Nijmegen. Door verhuizingen op de vrije academies in den Haag, Tilburg en Den Bosch heb ik mijzelf verder ontwikkeld in het vak keramiek. Sinds 1986 heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Henk Kroezen - kunstschilder

"Kiezen voor vrijheid" - acryl op doek incl. lijst -  prijs € 875,-

Titel dan wel betekenis “Kiezen voor vrijheid” (van geest en in doen en laten) is niet iedereen gegeven.
Over mijn werk kan ik het volgende vertellen: Dat ik veelal werk vanuit mijn reacties op maatschappelijke, en menselijke emotie / ergernissen / misstanden en de hang naar natuurlijk evenwicht, rust, lege / ontoegankelijke landschappen (vulkanische). Ook is er vaak al een titel / tekst voordat er geschilderd wordt.

henk-kroezen-art.nl

Jacqueline Druppers - kunstschilder

"Struisvogelpolitiek" - pastelpotlood/pastelkrijt op suède karton 30 x 40 -  prijs € 225,-

Een struisvogel steekt zijn kop in het zand om de vijand niet te zien en denkt dan dat de vijand hem ook niet opmerkt.
De struisvogel op dit schilderij kijkt met opgeheven hoofd en zelfverzekerd de wereld in met een blik van: ‘Wie maakt mij wat’ of ‘Kom niet aan mij of mijn soortgenoten’.
De term struisvogelpolitiek draagt beide bovenbeschreven kenmerken.

Zag u in Nieuwegeinse politiek ooit een struisvogel lopen?

www.jacquelinedruppers.nl