Kunst op de kamer van Jan Kuiper (5)


Thea Smeding - beelden van powertex en schilderijen

Beelden:
uil Minerva € 115,- 
uil Oehoe € 95,-

Schilderij:
Abstract  - afmetingen 80x80 - € 150,--

In 2011 heb ik kennis gemaakt met Powertex en wat als hobby begon is een passie geworden. Na diverse cursussen ben ik me gaan verdiepen in het boetseren, wat inmiddels de overhand heeft genomen. Ik maak unieke -door mijzelf ontworpen- beelden.
Naast het maken van beelden mag ik ook graag schilderen (abstract). Ik heb gekozen voor het beeld van de uil met de naam Minerva. Dit sluit aan op de portefeuille onderwijs. Van oudsher is de uil het symbool van de kennis en wijsheid. De uil was ook de mascotte van de Griekse godin Pallas Athene. De Romeinse variant van deze godin was Minerva en is de belichaming van de wijsheid.
www.powercreaties.nl

Wil Droogendijk - schilder

"De zee" - 70 x 90 - € 150,-

Sinds mijn pensionering heb ik het schilderen herontdekt en met passie vul ik er bijna al mijn vrije tijd mee. Meestal met acryl, soms met aquarelverf in een realistische stijl. Graag neem ik dieren als onderwerp, vooral de dieren van de boerderij, maar af en toe maak ik uitstapjes naar een portret, een landschap en soms zelfs een abstract.
Voor de wethouder heb ik een zee met strandpalen gekozen; de strandpalen kun je zien als de nieuwe Hollandse waterlinie!
http://www.wil-droogendijk.exto.nl

 

Thinca Timmerman - schilder

Schilderijen acryl op doek:
Clematis - 120 x 100 - € 490,-
De Tuin - 120 x 100 - € 490,-
Zomer - 120 x 100 - € 450,-

Ik schilder sterk vanuit mijn gevoel en vind vertroosting in mooie kleuren, soms abstract en soms figuratief of een mengeling van beiden. De natuur inspireert me, maar ook krantenfoto’s, de actualiteit of een boeiend gezicht. Het liefst schilder ik op grote doeken met meerdere lagen verf, soms pasteus met paletmes. Maar ook, met name bij portretten, wat verfijnder met penseel. De reden dat ik deze drie schilderijen heb gekozen is o.a. het jaargetijde, zo haalt de wethouder de zomer in zijn kamer. Daarnaast  heb ik gelezen dat de wethouder staat voor betere buurten en daar is “het groen” zeker een onderdeel van.
http//www.thincatimmerman.nl