Kunst op de kamer van Wethouder Marieke Schouten (4)

Jet van Swieten - schilder

"Rusted Landscape", olieverf op doek, 60x120 - prijs € 750,--

Dit schilderij verbeeldt een landschap, ontstaan uit oude verroeste metalen voorwerpen. Dit landschap is ontstaan onder invloed van de menselijke drang naar consumeren zonder erbij stil te staan dat natuurlijke hulpbronnen uitgeput raken en de natuur om ons heen een verandering doormaakt. Deze verandering vormt een aantasting van het leefmilieu voor insecten, planten, mensen en dieren.

"Azor", 2016, olieverf op doek, 70x90 - prijs € 625,--

Azor was het plezierjacht van de Spaanse dictator Franco. De Spaanse kunstenaar Sánchez Castillo heeft het jacht gekocht, gestript en laten persen tot 40 pakketten schroot. Op dit schilderij is een klein deel van wat eens symbool stond voor de macht van de dictator omgevormd tot het landschap dat ervan is overgebleven.

 

Hans Pekelharing - schilder

"De Onbekende" - acryl op linnen doek, 60 x 80 cm -  € 280,--

Dit schilderij, getiteld ‘De Onbekende’ heb ik gekozen vanwege de raakvlakken met de agenda en de bestuurlijke activiteiten van wethouder Marieke Schouten op gebied van o.a. duurzaamheid, energie, water en sociaal domein.
Het Water: schoon uit kranen, zee en waterval, maar troebel van waaruit ‘De Onbekende’ zich hulpzoekend omhoog worstelt naar het licht en de zuiverheid: het Sociaal Domein.
De Energietransitie: stromend goudgeel Licht en helder Water, naast het belang van Milieu en Duurzaamheid, gesymboliseerd door de Boom, die zich uitstrekt tot buiten ons blikveld.
Alles wordt nauwlettend bespied door het Oog, gewond maar Waakzaam, hoog boven alles wat zich in de wereld eronder afspeelt. En.....Pas op! Niet alles is wat het lijkt!

Connie Trouwee - keramiek

"Badmuts" -  prijs € 269,- ; "Zwemmer" - n.t.k.

Ik heb gekozen voor water hetgeen ook benoemd staat in uw  portefeuille. Iedereen heeft wel iets met water, voor mij betekent het zwemmen, heerlijk goed voor je lijf en geest. Het gekozen thema zie je dan ook regelmatig terug in mijn werk.Tenslotte voel je je zo vrij als een vis in het water!