Kunst op de kamer van Wethouder Marieke Schouten (3)

Trix Beerman - schilder

"Terschelling 2018" -  acryl op linnen doek, 50x70 - prijs € 350,--

Wat een heerlijke zonnige zomer. Wanneer je iets verder loopt op het Groene Strand, vind je de weidsheid en de leegte. Alleen de meeuwen zijn je gezelschap. Als we de opwarming van de atmosfeer niet kunnen stoppen, is dit dan ons toekomstbeeld: Nieuwegein aan Zee?

Meriam Schinkel - keramist

"Licht in kunst" - porseleinen lamp - prijs € 220,--

Een spel van kleur en licht. Deze lamp is handgevormd. De kleuren zijn in het porselein gekneed en ingerold. De cilinder met de hand neergezet en een gaatje voor het snoer is toegevoegd en transparant geglazuurd. Gebakken op 1220 graden. Overdag met zonlicht en in de avond de lamp aan. Dat is genieten!
In de lamp zit een speciaal gemaakt plaatje in met 3 led lampjes. Kunst en Licht in De Bilt heeft deze speciaal gemaakt voor de lamp.

 

Ria van den Brink - schilder

"Windmolens bij zonsondergang" - acryl, 60x70 - prijs per stuk € 200,-

Een prachtige zonsondergang bij zee. Daar kunnen we van genieten. Is dat ook nog zo als onze blik wordt afgeleid door windmolens? Deze vraag stel ik met dit schilderij. Ik hou van de kleuren bij zonsondergang en schilder deze graag.Windmolens veranderen het landschap. Ook als er straks windmolens komen in polder Rijnenburg zal ons uitzicht veranderen.

Theo Kleijer - schilder

"Lekbrug" - olieverf op doek, 40x50 -  prijs € 269,-

Lekbrug.
Verbinding met.
Mens in beweging.
Van noord naar zuid.
Samenwerking.

Waarom heb ik voor dit schilderij gekozen: het is een bijzondere plek in Nieuwegein, de brug staat symbool voor verbinding, de wethouder zorgt als geen ander voor verbinding tussen mensen en groeperingen..