Kunst op de kamer van Wethouder Marieke Schouten (2)

Joe Etty – schilder

"Waterlelies" -  olieverf op doek, afmeting 70 x 90 - prijs € 600,-

Ik schilder graag landschappen, bloemen en portretten op een impressionistische wijze. Mijn inspiratie haal ik uit de kunst van Vincent van Gogh, Claude Monet en David Hockney. In mijn atelier in Nieuwegein ontwikkel ik mijn geheel eigen stijl.
Mijn favoriete medium is olieverf. Hiermee pas ik verschillende schildertechnieken toe, zoals fingerpainting, het gebruik van een paletmes, of direct vanuit de tube op het doek. Ik schilder op mijn favoriete muziek en breng dit ritme over op het kunstwerk. Dit werk is genaamd: Waterlelies. Het thema past volgens mij in de portefeuille van wethouder Marieke Schouten.
http://www.joeetty.nl

Christa Kruger - schilder

"Zonder titel" - acryl op doek,  afmeting 60x90 - prijs € 395,-

 Het maken van een schilderij is voor mij altijd een kwestie van het laten “ontstaan” van een werk, terwijl ik er mee bezig ben. Dit betekent dat ik nooit een vooropgesteld beeld of eindresultaat voor ogen heb. Daarbij vind ik  het leuk dat iedereen voor zichzelf kan bepalen wat hij of zij “ziet en voelt” in het uiteindelijke resultaat. Achteraf zie ik zelf in dit schilderij een link met begrippen als “water” en “mondiaal”. Maar ik laat graag aan iedereen de vrijheid en de creativiteit om er iets anders in te zien…
www.christakruger.nl

Helen Stuart - glas

"Klaprozen" - inclusief stenen sokkel en stalen houder - prijs € 500,-

De klaproos / papaver behoort tot de wilde veldbloemen en groeit op alle grondsoorten. De bloem vertegenwoordigt o.a. de eerste wereldoorlog waar op het slagveld in Vlaanderen de man tegen man oorlog werd gevoerd en de klaprozen werden overgoten met het bloed van de soldaten. Op Remembrance Day draagt men de klaproos in het knoopsgat en legt men alleen klaproos kransen.
Dichteres Moina Michael schreef het gedicht “We shall keep the Faith” over deze bloem. Niet de dood en vernietiging maar de hoop voor de toekomst en het vertrouwen daarin, zal overheersen !
Dit werkstuk vertegenwoordigt de inhoud van dit gedicht.
Voorstel voor Gemeenten: Strooi meer zaad van wilde bloemen uit over braakliggende gronden en bermen langs de wegen !
www.helenstuart.exto.nl

Ad Witte - fotograaf

"Boerensloot" - fotoprint op canvas 60x90 met baklijst -  prijs € 280,-

In de polders rondom Nieuwegein lopen veel boerensloten met allemaal verschillende breedtes, oevers, diepten, helderheid en waterplanten. Ieder seizoen heeft ook zijn effect op het leven in en langs de sloot; of er kroos, algen, kikkerdril, riet, gras, bloemen etc. groeien en/of bloeien. Ook het weer is veranderlijk en zorgt voor verschillen in reflecties van de lucht, rimpelingen van het wateroppervlak, soms zelfs golven.
Alles bij elkaar maakt dat er een rijke variatie aan boerensloten is en dus een mogelijkheid tot series foto’s.
Deze sloot is gefotografeerd op een lichtbewolkte windstille dag in het voorjaar. De drijvende plantengroei in combinatie met de reflectie van riet en blauwe lucht geeft een schilderachtig beeld, dat wordt versterkt door het printen op canvas.
Voor een abstraherend effect moet de foto op zijn kop ophangen.