Kunst op de kamer van wethouder John van Engelen (2)


Ben van der Malen - kunstschilder

"De Vier Jaargetijden" -  (keuze uit 3 versies) 80x100 - prijs € 395,--

De reden om deze foto te tonen is dat ik hierin een zoekend persoon zie, daarbij denkend aan een wethouder die ook steeds zoekend is naar compromissen om het juiste te besluiten. Vandaar mijn keuze. Een leuke bijkomstigheid is dat deze foto kort geleden twee keer in de prijzen viel bij de Fotobond voor Amateur fotografen.

Koos Ket - kunstschilder

"Jutphaas + Vreeswijk = Nieuwegein",  80x100 - prijs € 2200,--

Werk van 2000, proces van materie, schilderen, weer weghalen enz., dichtgevroren lek 1928/1929, eerste tram + nieuwe met Marilyn Monroe, sommige dingen zijn wel uitgekomen, andere niet o.a. camping/ijsbaan, sta er zelf op als bromnozem, leuk uitstapje voor dit werk, wel effe afstoffen.
www.koosket.nl

Margot Bavinck-Rompa - kunstschilder

"Vleugels" - olieverf op doek, 50x50 - prijs per stuk € 195,-

Spelen op een vleugel geeft je vleugels. De muziek kruipt in je hele wezen en je bént muziek. Je stapt een andere wereld in. Wij hebben muziek nodig, een boeiend schilderij, een beeld, een pakkend gedicht. We bezoeken massaal festivals, concerten, atelierroutes, musea, exposities.
En waarom?  Omdat we het almaar razend drukker krijgen. Omdat we voor onszelf uit hollen en zo ons zelf uithollen. Kunst en cultuur zijn noodzakelijk voor de balans in ons leven. Wegdromen in poëzie, uit je dak gaan op PinkPop. Het voedt onze geest net als de kom muesli ons lichaam.

Riet Hendriks - keramiek

"Omarming" - prijs € 350,-

Het werken met klei  is voor mij een fijne en creatieve  bezigheid. Mijn inspiratie haal ik uit het bezoeken van galeries, musea en kunstmarkten. Met deze verworven kennis ga ik aan de slag en creëer beelden waaraan ik mijn eigen draai geef. Ik heb voor dit beeld gekozen omdat de wethouder de kunst en culturele initiatieven en belangen van Nieuwegeinse inwoners behartigt en omarmt.

.