Lezing over Anton Heyboer

Vrij-buiter Anton Heyboer

De zusjes Trees en Willy van Kleef vertelden het levensverhaal van Heyboer met links naar hun indrukwekkende verzameling "Twin-Collectie", waarvan zij een groot deel hadden uitgestald in KunstGein Podium.

Grappige en schrijnende gebeurtenissen wisselden elkaar af. Zijn vroegere werk werd met name in het buitenland zeer gewaardeerd. Later werk was minder constant van kwaliteit. In 2015 is het tien jaar geleden dat Heyboer overleed. Dit feit zal uitgebreid worden herdacht met o.a. een grootse expositie, lezingen enz.
De tweeling gaf een voordracht met veel informatie in een aangename sfeer gebracht!

Bekijk de foto's


Bij Anton Heyboer denk je aan zijn vrouwen en zijn schilderijen. In die volgorde. De Zeister tweeling Trees en Willy van Kleef had jarenlang persoonlijk contact met Heyboer en nu nog met zijn vrouwen.

De zussen vertellen het héle verhaal over zijn leven en zijn manier van werken aan de hand van veertien originele schilderijen. Zijn 'goede' werken, zijn vriendschappen met Mulisch, Bomans, zijn verblijf in een oorlogskamp en opname in psychiatrische inrichting Santpoort.
Luister naar het echte verhaal, een kleurrijke, bijzonder boeiende lezing. Dat kan ook niet anders want Heyboer was een kleurrijke, bijzonder boeiende man.

De lezing is van 19.30 tot 21.30 uur.

Inschrijving tot 25 oktober via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. lezing Heyboer
Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 7,50 incl. koffie/thee.
 

Datum van: 
wo 29 okt 2014
Datum tot: 
wo 29 okt 2014
Soort: 
Lezing
Waar: 
KunstGein Podium, Stadshuis Nieuwegein, Stadsplein 1